Over Paidos

Orthopedagogisch en Psychologisch Adviesbureau Paidos is een praktijk voor kinderen en volwassenen. U kunt bij Paidos terecht voor onderzoek, advies en/of behandelingen bij uiteenlopende klachten en problemen van ontwikkelingsproblematiek tot depressieve gevoelens, stemmingsproblemen of angstklachten. Tevens kunnen kinderen en ouders bij ons terecht voor ondersteuning bij de ontwikkeling, opvoeding, leer- en gedragsproblemen.

Bij Paidos Almere streven wij naar een begripvolle, laagdrempelige benadering met zorg op maat. Dit betekent dat wij naast mensen willen staan en dat wij zo veel mogelijk streven naar een warme menselijke interactie. Daarnaast doet Paidos er alles aan om een snelle behandeling te waarborgen; er zijn bij Paidos geen wachtlijsten voor kinderen tot 18 jaar.

Paidos biedt Generalistische Basis GGZ (voorheen 1e-lijns psychologische zorg). Wij behandelen kinderen en volwassenen met lichte tot matige, niet-complexe psychische problemen of wanneer er sprake is van chronische (stabiele) problematiek met een laag risico en een (vermoeden van) DSM-V stoornis.

Paidos heeft een contract met de gemeente Flevoland en met alle zorgverzekeringen. Ook is Paidos aangesloten bij het Psychologen Collectief Flevoland.

Onze psycholoog

Ingrid Hol-Wink

Ingrid is moeder van drie kinderen, zij is de praktijk begonnen uit noodzaak en vanuit een persoonlijke situatie. Zelf heeft zij een zoon met dyslexie en Ingrid merkte daardoor dat er eigenlijk nog helemaal geen hulp was die zich speciaal richtte op ouders van kinderen met (leer-)problemen. Zij is zich daarom vanuit het onderwijs zelf gaan verdiepen in de (ortho-)pedagogie. Daarna heeft zij gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk is zij in 1997 de praktijk begonnen. Inmiddels is haar zoon al in de 30 en heeft succesvol een HBO opleiding afgerond. Paidos heeft, bijna 20 jaar later al meer dan duizenden ouders, volwassenen en kinderen kunnen helpen.

De praktijk heeft zich ontwikkeld van een focus op problemen in het onderwijs naar een breder en diverser werkdomein. Het mooie aan haar werk in de praktijk vindt Ingrid het persoonlijke contact dat zij kan opbouwen met haar cliënten. Het komt vaak voor dat kinderen die in hun jongere jaren in de praktijk kwamen, jaren later even contact opnemen, of weer hulp vragen of ondersteuning zoeken.

Registraties:

 • GZ-Psycholoog met specialisatie Kind en Jeugd*
 • Orthopedagoog
 • Psycholoog NIP

* Een GZ-psycholoog is een door de overheid ingestelde beschermde titel. Deze mag alleen gedragen worden als er geregistreerd is via de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Hieronder ziet u een kleine greep uit de diverse vragen, klachten en problemen waarmee u zelf of uw kind bij Paidos terecht kunnen:

 • ontwikkelingsproblemen zoals leerproblemen, ADHD, ADD.
 • Angst- en paniekgevoelens, fobieën, hyperventilatie
 • Depressieve gevoelens, schuldgevoelens, neerslachtigheid, onverschilligheid
 • Onzekerheid en verlegenheid; assertiviteitsproblemen, negatief zelfbeeld, faalangst
 • Rouwverwerkingsproblemen na verlies van partner, kind, familielid, ouder, vriend(in), huisdier, etc.
 • Terugkerende nare gedachten of dwanghandelingen

U kunt bij ons terecht met vragen als:

 • Waarom gedraagt mijn kind zich anders dan andere kinderen?
 • Waarom heeft mijn kind gedragsproblemen?
 • Hoe kan mijn kind het beste behandeld worden?
 • Mijn kind is angstig, wat kan hieraan gedaan worden?
 • Mijn kind wordt gepest, wat nu?

Samen kijken wij in het eerste gesprek waar uw behoeften liggen en hoe Paidos u hier bij kan helpen. Vraagt u zich af of Paidos u kan helpen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch via 036 533 68 37. Of door een mail te sturen naar info@paidos.nl. Wij helpen u graag verder.

Aanvullende informatie

 • Stage mogelijkheden: jaarlijks verzorgt Paidos opleidingswerkplekken (stages) voor orthopedagogen, pedagogen en psychologen. Neem contact op via 036 533 68 37 Of info@paidos.nl voor meer informatie.
 • Kijk op de volgende pagina’s voor meer informatie over vergoedingen, tarieven, ons behandelaanbod en werkwijze.
 • Voor meer informatie over behandelingen voor kinderen en jeugdigen kijkt u hier.