Waarom naar Paidos?

Je komt over een poosje naar Paidos. Bij ons komen allemaal kinderen waarvan we niet zo goed weten waar ze goed in zijn en wat ze moeilijk vinden. Om daar achter te komen, kom jij ook naar Paidos. We gaan kijken wat je al wel goed kunt en wat je nog moeilijk vindt en ook hoe het komt dat je dingen moeilijk vindt. Dat doen we door verschillende oefeningen en testjes te maken. Je gaat altijd met dezelfde begeleidster werken. Wij hebben met je ouders afgesproken wanneer je komt. Dat is op een dag dat je eigenlijk naar school gaat. Als je bij ons komt hoef je dus voor een paar keer niet naar school.

Wat gaan wij doen?

In de wachtkamer mag je even wachten tot je wordt opgehaald door degene die met jou gaat werken. De eerste keer zullen we je vertellen wat je gaat doen. Het zijn veel verschillende testjes en oefeningen. Schrijven, lezen, rekenen, dat lijkt misschien wel op wat je op school ook doet. Maar we gaan ook doolhoven en puzzels maken en veel praten. We gaan het hebben over jezelf, over wat je leuk vindt en wat je moeilijk vindt. Net als op school hebben we ook af en toe even pauze. Je mag voor jezelf wat lekkers meenemen. Wij hebben thee en limonade.  We gaan ook een keer met je vader en moeder praten. Dan kunnen ze vertellen hoe het met je gaat (op school) en wat je misschien moeilijk vindt. En ook hoe het met je ging toen je nog wat jonger was. We hopen dat je het naar je zin zult hebben bij ons.

Vakantie

Als jij vakantie hebt van school, hoef je (meestal) bij ons ook niet te komen, want het is natuurlijk vakantie. Soms kan het voorkomen dat je wel een keertje in de vakantie komt maar dat spreken we dan natuurlijk samen af.

Voor je ouders

Je ouders kunnen hier kijken voor meer informatie over jouw bezoek aan Paidos.