Jeugdpsycholoog voor kinderen met psychische problemen

Kinderen die, vermoedelijk last hebben van psychische problemen vinden het vaak moeilijk om daarover te praten. Toch is dat vaak de eerste stap naar een oplossing. Voor een kind is het meestal fijn met iemand te kunnen praten die te vertrouwen is, goed luistert en met het kind meedenkt. Bij Paidos kunnen deze kinderen terecht bij onze jeugdpsycholoog.

Kinder- en Jeugdpsychologie

Het kan zijn dat u zich als ouder zorgen maakt over het gedrag of de ontwikkeling van uw kind. Hij of zij zit bijvoorbeeld niet lekker in zijn vel, is vaak verdrietig of somber, heeft een negatief zelfbeeld of is erg angstig of teruggetrokken. Het kan ook zijn dat uw kind een nare gebeurtenis heeft meegemaakt, erg driftig is wordt gepest of zelf anderen pest. Daarnaast kan het zijn dat u zich zelf, als ouder zijnde erg onzeker of machteloos voelt in de benadering van uw kind. In al deze gevallen kan u, samen met uw kind bij Paidos terecht.

Voor een vergoede behandeling bij Paidos dient u door uw huisarts te worden doorverwezen middels een verwijsbrief. Op de pagina Vergoedingen en Verwijsbrief kunt u hier meer informatie over vinden.

Wanneer u geen gebruik wil of kan maken van de vergoeding, dan kunt u ervoor kiezen de behandeling zelf te betalen. Op de pagina Tarieven staat meer informatie hierover.

16 of jong volwassenen

Als uw kind ouder is dan 16 jaar kan hij of zij ook bij ons terecht voor een behandeling. Het kan zijn dat een puber of adolescent zich niet begrepen voelt door de omgeving of de gedachten niet op een rij kan krijgen. Soms snappen ze niet waar depressieve of onzekere gevoelens vandaan komen of hebben ze moeite met de omgang en verwerking van bepaalde ervaringen en gebeurtenissen. In al deze gevallen kunnen zij bij Paidos terecht en gaan wij samen op zoek naar een passende oplossing.

Wat kunt u als ouder doen?

Als uw kind, vermoedelijk psychische problemen heeft, is dat geen kwestie van onwil. Straffen helpt niet. Luisteren wel. Het is voor uw zoon of dochter fijn om te voelen dat u begrip heeft. Dring uw adviezen niet op, maar neem de tijd als uw kind er zelf over wil praten. Soms kunt u met praktische dingen helpen. Besef dat het meestal een kwestie van lange adem is en laat u niet ontmoedigen. Bij Paidos vinden wij het belangrijk u daarin zo goed mogelijk te ondersteunen.